Januari wrap-up

Alweer een maand op weg in het nieuwe jaar. Ik hoop dat jullie er ondanks de kou en het grijze weer toch wat moois van gemaakt hebben. Zelf heb ik echt een vreselijke hekel aan de winter, het gebrek aan zonlicht, de kou…maar deze afgelopen maand waren er op boeken- en schrijfgebied gelukkig een heleboel lichtpuntjes die me door de donkere dagen heen hielpen:

Nieuwe boeken

Het nieuwe jaar begon voor mij met ongelooflijk veel mazzel (zou het een voorbode zijn?! :-p ) want ik won maar liefst 7 (!) boeken. Op één na allemaal jeugd- en YA boeken dus allemaal recensiemateriaal.

Latoya Moirae, Het nest van de Harpij img_0356

Dit bijzonder geïllustreerde YA boek met een fantastische verhaallijn won ik bij ‘Boeken en leesclub De Perfecte buren’. Ik won het eigenlijk nog in december, maar het kwam net na de feestdagen binnen. Het staat hoog op mijn ‘nog te lezen’ lijstje dus binnenkort lees je hier meer over deel 1 uit de Yougian serie.

James Frey, Endgame, De ontknoping

img_0613

Nog zo’n te gek Young Adult boek, gewonnen bij ‘Ýoung adult boeken’. Deel drie van een trilogie dus ik ben vastbesloten om eerst de andere delen aan te schaffen en te lezen. Een recensie volgt.

 

En toen was daar het nieuwjaarspakket van My Perfect Booklife. WOW!! Hier werd ik echt een beetje stil van, wat een prijs!

img_05121

Het pakket bevatte naast een Best of YA magazine, het tijdschrift VROUW, thee, boekenleggers, flyers en een notitieboekje maar liefst vier schitterende boeken die bij mij heel erg in de smaak vielen:

  • Marloes Morshuis, Borealis;
  • Astrid Witte, Spiegelmeisje;
  • Martine Glaser, De Alien;
  • Martyn Bedford, 20 vragen voor Gloria.

Ook deze gaan zeker een keer in de recensies voorbij komen.

Voor bol.com Leesmagazine mocht ik dan nog dit prachtige prentenboek van uitgeverij Clavis recenseren:

img_0408

 

Zodra ik het uitpakte was ik verkocht. Het omslag is echt betoverend mooi en alhoewel de stijl van het verhaal even wennen was, is het een heel mooi boek met een dieper liggende boodschap waar je na het lezen nog fijn even met je kind over na kunt praten.

 

 

Tot slot mocht ik dit pareltje nog aan mijn collectie toevoegen:

img_0473

Deel 1 van ‘De legende van de wachters’. Op de kop getikt via Marktplaats, altijd fijn!

En het hield maar niet op; in de laatste week won ik namelijk ook nog eens deze mega gave boekenleggers én een super mooi IPhone hoesje, helemaal in boekenstijl!

Met heel veel dank aan ‘Ik hou van horror fantasy en spanning blog’ en ‘The Bookbabe’. Mooiere verjaardagscadeautjes kon ik me niet wensen (ja echt, ik ben alweer 32! 😛 )

Ik voel me echt een ongelooflijke bofkont met deze prachtige stapel! Als compensatie gaf ik zelf ook weer een heel leuk boek weg, daar voel ik me toch wel toe verplicht na zoveel verwennerij ;-).

Naast deelnemen aan winacties en heel veel lezen vond ik ook nog de tijd om een gastblog te schrijven voor een creatieve collega-moeder. Want behalve van lezen en schrijven ben ik ook helemaal weg van knutselen, liefst met mijn kids. Hier schreef ik een stukje over dat te lezen is op Confetti op tafel.nl

Jullie zien, ik heb me niet verveeld en hoef me de komende tijd ook absoluut niet te vervelen. Ik hoop dat jullie met plezier mee hebben gekeken naar al mijn nieuwe aanwinsten en een klein beetje mee kunnen genieten van al dit moois.

Op naar een nieuwe leesmaand!

 

Advertenties