Nationale voorleesdagen 2017!

Van 25 januari t/m 4 februari is het weer zover: de Nationale voorleesdagen! Tien geweldige dagen boordevol activiteiten en natuurlijk schitterende (prenten)boeken.

Wegens tijdgebrek kan ik niet alle titels uit de prentenboeken top 10 voor jullie lezen en recenseren, maar ik heb er met mijn kids alvast een paar getest en dit vonden wij van:

‘Hé, wie zit er op de wc?’ img_0332

Geschreven en geïllustreerd door: Harmen van Straaten

Vanaf het moment dat ik dit boek leende bij de bibliotheek was het een grote hit bij onze kleuter. De wc is natuurlijk altijd een érg interessant onderwerp en ook dieren spreken altijd zeer tot de verbeelding dus met dit boek kun je de plank eigenlijk al niet misslaan.

De illustraties zijn grappig en kleurrijk en de tekst eenvoudig en voorspelbaar. Kinderen kunnen het verhaal zo al snel mee ‘lezen’, altijd een feestje!

Toen wij het boek voor het eerst lazen werden we reuze nieuwsgierig naar wie er dan toch op die wc zou zitten. En dat bleek verrassend!

Een boeiend prentenboek van begin tot eind.

Kom uit die kraan!

Geschreven door Tjibbe Veldkamp, geïllustreerd door Alice Hoogstad.img_0331

Wederom een heel leuk, verassend prentenboek. De prachtige illustraties van Alice Hoogstad zijn kleurrijk en heel gedetailleerd waardoor je iedere keer dat je het boek leest weer wat nieuws ontdekt. En omdat je onmogelijk alles ineens kunt zie is de afloop van het verhaal de eerste keer erg verrassend! Wanneer je het boek dan weer opnieuw leest zie je details die je de eerste keer totaal ontgaan zijn; geweldig mooi gedaan!

Het verhaal leest vlot en heeft een duidelijke opbouw met korte stukjes tekst. Heel geschikt voor jonge kinderen en leuk om voor te lezen.

Een terechte plaats in de prentenboeken top 10 en een absolute aanrader!


Natuurlijk lezen volgers van Lezen met kids altijd veel voor ;-), maar ik hoop dat jullie er tijdens de Nationale voorleesdagen nog extra van genieten en misschien ook op zoek gaan naar nieuwe boeken en verhalen. Zo ontdek je soms de mooiste pareltjes, een verrijking voor je kind én voor jezelf!

Heel veel voorleesplezier gewenst!

Bestel bovenstaande boeken eenvoudig en snel.

 

Advertenties