DIY: kerstlezen adventkalender

Het is alweer zover: de advent periode is aangebroken. Nu leeft deze speciale tijd voor de een waarschijnlijk wat meer dan voor de ander, maar kinderen vinden een beetje overzicht in drukke tijden altijd fijn. En met deze kalender hebben jullie zeker weten een heerlijke tijd!

p1020957

Het idee kwam ik tegen bij ‘My little bookcase’, de website van de Australische Jackie Small. Net als ik moeder, leerkracht en groot kinderboekenfan. Ik was meteen helemaal weg van haar idee en besloot een Nederlandse versie van de kalender te maken voor mijn eigen jongens. En als ik dan toch bezig ben kan ik ‘m natuurlijk net zo goed met jullie delen! Jackie vond dit ook een prima plan en zo reist haar eenvoudige, maar geweldige idee de halve aardbol over. Mooi hè?

Hoe maak je nu deze advent kalender?p1020956

Heel eenvoudig:

  • Download de kaartjes met opdrachten;
  • Print ze;
  • Knip ze uit en plak ze op een stevig stukje karton;
  • Nummertjes of andere versiering erop en klaar ben je!

Zelf stop ik ze in onze houten kalender die ik vorig jaar kocht bij Action, maar je kunt ze natuurlijk ook in envelopjes doen of ophangen aan een touw, wat je maar wil. Stal jullie kerstboeken gezellig uit, lichtjes erbij en de voorleespret kan beginnen!

Heb je nu niet zoveel kerstboeken dan kun je natuurlijk altijd een beetje creatief zijn. Zelf leg ik ‘Stanneke Sneeuwmanneke’, ‘Jip en Janneke’ en zelfs ons Efteling sprookjesboek erbij voor ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Zo beschik je toch over voldoende winterse verhalen en kun je het thema zo breed maken als je zelf wil.

Veel leesplezier en een fijne decembermaand gewenst!

p.s. Foto’s en ervaringen mogen natuurlijk altijd met ons gedeeld worden via deze site, Instagram of onze Facebook pagina; vinden we hartstikke leuk! 🙂 Deel jouw foto’s met #kidskerstlezen zodat wij ze makkelijk terug kunnen vinden. Eens kijken hoeveel kindjes plezier gaan hebben van dit geweldige idee!

 

 

Advertenties