D. Dereymaeker; Erindi

Dat het zeer de moeite loont om werk te lezen van jonge, startende auteurs bleek maar weer eens toen dit juweeltje binnen kwam. Ik was al verliefd op het omslag en ook het verhaal had me helemaal in zijn greep…

Auteur: Dries Dereymaeker            img_0336

Omslagontwerp:  Atelier Sommerland

Uitgeverij: Boekscout

ISBN: 9 789 402 229998

Thema: avontuur, ridders

Inhoud

” De grond begon hevig te trillen en de mist boven het moeras nam allerlei rare vormen aan. Milan werd overmand door angst en ongeloof. In hemelsnaam wat gebeurde er?”

Op een dag wordt het koninkrijk Estordia aangevallen door een oude vijand genaamd Egmond. Hij heeft jaren gezocht naar een manier om Estordia te overwinnen en nu heeft hij die eindelijk gevonden! Milan, Emma en Arthur, drie doodgewone kinderen, worden door het lot uitgekozen om Egmond te stoppen. Gelukkig staan de drie vrienden niet allen voor deze loodzware opdracht. Tijdens dit spannend avontuur krijgen ze de hulp van een aantal mysterieuze wezens en een vleugje magie…

Mijn mening

Na het zien van de schitterende cover was ik verkocht! Voor mij beloofde deze prachtige foto een magisch avontuur in een mythische wereld, precies waar ik dol op ben.

En de hoge verwachtingen werden meer dan waar gemaakt! Met ‘Erindi’ heeft de pas achttien jarige Dries Dereymaeker een indrukwekkende debuut afgeleverd. Met zijn vlotte schrijfstijl wist hij me te boeien vanaf de eerste pagina.

Nieuwe personages en plaatsen worden bijtijds, maar toch overzichtelijk opgevoerd. De spanning wordt precies goed opgebouwd en de verhaallijn is perfect te volgen. Ondanks dat ‘Erindi’ een echt fantasy epos is, is ook hierin niet overdreven en is het verhaal niet helemaal ongeloofwaardig. Het ademt, ondanks oorlog en geweld een prettige sfeer en de warme vriendschap tussen de drie hoofdpersonen is mooi neergezet. Het is niet moeilijk om je als lezer werkelijk in Estordia te wanen en met de kinderen mee te voelen tijdens hun spannende strijd om het koninkrijk te redden. Ook mooi zijn de kijkjes die de lezer af en toe krijgt in het verleden van de drie vrienden en de manier waarop het verhaal uiteindelijk aansluit bij de spannende proloog.

Wellicht zijn echte fans van John Flannagan het niet met me eens, maar mij deed dit boek erg denken aan de ‘Grijze jager’- serie en dat is alles behalve vervelend. Dat Dries op zijn jonge leeftijd al zo’n prachtig werk heeft neergezet belooft wat mij betreft veel goeds voor de toekomst. Ik denk en hoop dat we nog veel van deze auteur gaan horen. Wie houdt van spanning en avontuur, ridders, vreemde koninkrijken en verborgen werelden mag ‘Erindi’ zeker niet missen!


‘Erindi’ ook lezen? Het boek is voor maar €19,99 te koop bij Boekscout.

Advertenties