K. Jekel; Rover en broertje

rover

Auteur: Karine Jekel

Uitgeverij: Unieboek het Spectrum

ISBN10: 9000337453

ISBN13: 9789000337453

Leeftijd: Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar

Het verhaal

Ook van dit boek las ik weer het eerste hoofdstuk. En wat voor een! Bram en Robin zijn twee broertjes die samen met hun ouders in een huisje in het bos wonen. Maar op een dag zijn papa en mama ineens verdwenen! Wat moeten ze nu?! Als het eten op is wordt het tijd voor actie, maar of het idee van Robin wel zo verstandig is…

“Hij wandelde en dacht na, totdat zijn gedachten plotseling onderbroken werden. Hij was net de bocht om gegaan. Een paar meter verderop kwam een vrouw uit een zijpad. Ze droeg een glimmend handtasje over haar rechterschouder.”

Mijn mening

Dit eerst hoofdstuk maakt absoluut nieuwsgierig naar wat er verder nog gaat gebeuren. Het verhaal is heel toegankelijk en ik denk voor jonge kinderen aantrekkelijk door de spanning. Je vader en moeder verdwenen, stel je voor! Naast het geweldige werk van de auteur, waardoor het al makkelijk wordt om je in te leven en je een voorstelling te maken van de hoofdpersonen en hun omgeving, heeft Mark Janssen het boek prachtig geïllustreerd. Tekeningen en verhaal vullen elkaar prima aan en maken het geheel tot een aantrekkelijk boek voor jonge kinderen. Het lijkt me een super boek om voor te lezen dus deze ga ik onthouden voor als mijn eigen kids de juiste leeftijd hebben.


Ook nieuwsgierig geworden? Bekijk het eerste hoofdstuk hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s