Boekentips voor kerst

kerstman

Gordijnen dicht, kachel en lampjes aan en dan met het hele gezin met een dekentje en een leuk boek op de bank: veel beter wordt het niet! Wat mij betreft dan. 😉 Voor wie dit ook wel ziet zitten heb ik een aantal geweldig leuke (en betaalbare) kerst voorleesboeken op een rijtje gezet. Natuurlijk ook super geschikt als cadeau voor onder de boom.

Veel voorleesplezier!

Bobbi viert kerst

Leeftijd: vanaf ca. 2 jaar    bobbi kerst

ISBN: 978 9020 684 292

Ook voor kerst schreef en tekende Monica Maas een heel fijn verhaal over Bobbi en zijn vriendjes. Gezellig op de slee, de boom versieren, kaarten rondbrengen en heerlijk samen eten; kerst met Bobbi is een waar feestje! Erg leuk boek voor peuters om kennis te maken met het kerstfeest en voor papa’s en mama’s prachtig om voor te lezen.

Dit boek bestellen? Klik dan hier.

Het Kerstboek voor peuters en kleuters

Leeftijd: vanaf ca. 3 jaar kerstboek

ISBN: 978 9044 324 013

Een prachtig kerstboek op rijm van Marianne Busser en Ron Schröder. De kleuterklas die centraal staat voert met elkaar het kerstverhaal op. Erg leuk om voor te lezen en heel geschikt voor kinderen die het kerstfeest voor het eerst (bewust) meemaken.

Dit boek direct bestellen kan hier.

Dikkie Dik viert Kerstmis

Leeftijd: vanaf ca.  2 jaar  dikkie dik kerst

ISBN: 9789 025 748647

Net als de Sinterklaas variant is ook dit een heel leuk, klein boek met vier gezellige verhalen over het Kerstfeest van Dikkie Dik en zijn vriendjes. De verhaaltjes zijn kort, zoals we bij Dikkie Dik gewend zijn en de illustraties vullen de tekst mooi aan. Perfect voor de korte spanningsboog van peuters. 😉

Let op: het boek is helaas niet leverbaar! Maar je kunt natuurlijk altijd even bij de bibliotheek gaan snuffelen. Succes!

O, dennenboom

Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar dennenboom

ISBN: 90 269 0365 0

Een heerlijke klassieker van Jacques Vriens met geweldige illustraties van Dagmar Stam. Deze mag absoluut niet ontbreken in de voorbereiding richting het kerstfeest met kleuters. Volg de belevenissen van peuter Wouter en zijn zus Mieke in deze mooie tijd van het jaar en geniet met ze mee. De avonturen zijn zeer herkenbaar voor jonge kinderen (en ouders!) en spreken kinderen daardoor erg aan. Het verhaal wordt aangevuld met bekende kerstliedjes en prachtig tekeningen dus dit boek staat zeker weten garant voor heel veel uren leesplezier!

Dit boek is gelukkig wél te bestellen!

Kerstmis

Leeftijd: vanaf ca. 1,5 jaar kerstmis

ISBN: 9073991919

Tot slot een boek waar de ouders van nu zelf mee zijn opgegroeid en dat altijd geschikt zal blijven voor de aller kleinsten: ‘Kerstmis’ van Dick Bruna. In eenvoudige bewoordingen wordt aan de hand van simpele, maar prachtige tekeningen het kerstverhaal verteld. Heel mooi voor kinderen om kennis te maken met dit verhaal en de oorsprong van ons mooie kerstfeest.

Je kunt het boek hier bestellen. Op de Pinterest pagina van Lezen met kids vind je daarnaast nog een heleboel leuke knutseltips om samen met je kindje nog fijn na te genieten van dit prachtige verhaal.


slinger

Advertenties