J. Donaldson – A. Scheffler; Het Gruffalo natuurspeurboek

Auteurs: Julia Donaldson en Axel Scheffler                   20150427_205929

Uitgeverij: Lemniscaat

ISBN10: 9047701860

ISBN13: 9789047701866   

Leeftijd: 4 -12 jaar

De inhoud

Alle Gruffalo natuurspeurneuzen verzamelen!

Fantastisch boek in het, voor velen welbekende, Gruffalo-thema. Voorzien van tips, stickers en uitdagende opdrachten nodigt het boek uit om meteen op ontdekkingsreis te gaan in de natuur. Insecten en vlinders, sporen, natuurgeluiden; er is haast niets wat in dit prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek niet aan bod komt. Door het formaat is het boek handzaam en gemakkelijk mee te nemen tijdens een fiets- of wandeltocht.

Mijn mening / ervaring

Als moeder van een echte Gruffalo-fan móest ik dit boek natuurlijk meteen hebben. Na ontvangst heb ik het aan mijn zoontje laten zien en toen in de kast gelegd tot zich een geschikt moment zou voordoen om het boek te gebruiken. Tot mijn verbazing kwam mijn zoon zelf twee dagen later aan met de mededeling dat hij een slak had gevonden. ‘Die kunnen we in ons boek schrijven!’ Het boek moest tevoorschijn worden gehaald en vervolgens werd het ene insect na de andere bloem ontdekt en werd het boek al aardig gevuld met stickers en kruisjes.

Onze eerste schat: een slakkenhuis!

Onze eerste schat: een slakkenhuis!

Het boek zet kinderen (en volwassenen) aan om met een scherpe blik naar de natuur te kijken. Je hoeft hiervoor niet per se de wijde wereld in, de eigen tuin of straat kan al een schat aan natuurelementen opleveren.

Kortom: wat mij betreft is dit boek een echte aanrader! Ontzettend leerzaam, maar ook gewoon erg leuk en meteen een goed excuus om heerlijk naar buiten te gaan!


Bekijk hier het boek op de site van de uitgever.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s