Gratis download: Voorleesverhaal ‘Voor altijd jong!’

Auteur: Els Roeterdink wiebel-en-kriebel

Illustraties: Floortje Klinkenberg

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2016 schreven en illustreerden Els Roeterdink en Floortje Klinkenberg een geweldig leuk voorleesverhaal over het duo Wiebel en Kriebel.

Het verhaal begint met een griezelige, maar zeker niet overdreven spannende illustratie die meteen een leuke sfeer neerzet. Samen met opa mag Wiebel op bezoek bij omi in het verzorgingshuis. Heel herkenbaar voor veel kinderen en aandoenlijk door het gebruik van het koosnaampje voor de overgrootmoeder.

De heks die in het verhaal voorkomt wordt precies goed weergegeven: niet te expliciet en op kinderlijk niveau: ben je ontevreden? Dan tovert de heks vast wel een drankje om alles op te lossen. Toveren is sowieso altijd een succes bij jonge kinderen! En behalve leuk en ontspannend is het verhaal ook nog eens leerzaam: kinderen leren wat een verzorgingshuis is en er wordt duidelijke uitleg gegeven over ouder worden: moeite met lopen, een rollator als hulpmiddel, het hoort er allemaal bij.

wiebel1Het verhaal is geschreven op een prima niveau voor peuters en kleuters en bevat vragen die tijdens het voorlezen gesteld kunnen worden zodat je mooi interactief bezig kunt zijn. Natuurlijk heel leuk voor thuis, maar ook erg geschikt om voor te lezen in een groep op school of bij een peuterspeelzaal bijvoorbeeld. Hiervoor zijn ook nog eens ontzettend leuke voorleestips toegevoegd én is er een prachtig lespakket te downloaden! Super makkelijk en je kunt dus vrijwel meteen aan de slag.

‘Wiebel en kriebel; voor altijd jong!’ bevat alle ingrediënten die een goed voorleesverhaal nodig heeft en past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek. Voor wie nog niet bekend is met Wiebel en Kriebel is dit gratis voorleesverhaal een mooie kennismaking, maar ook voor wie al vertrouwd is met de twee vriendjes is het zeker de moeite waard om te bekijken en voor te lezen.

Het verhaal en de materialen zijn hier te downloaden.

Veel voorleesplezier gewenst!


Benieuwd naar meer verhalen van Wiebel en Kriebel en ander werk van Els Roeterdink? Neem dan eens een kijkje op haar website.

 

Advertenties