A. Kuipers; André het astronautje gaat naar Mars

Auteur: André Kuipers andre

Illustraties: Natascha Stenvert

Uitgeverij: Moon

ISBN: 9 789 048 819 577

Leeftijd: vanaf ca. 3 jaar

Thema: Ruimte(vaart)

 

Inhoud

André het astronautje en zijn vriendje Astromuis krijgen post. Helemaal van Mars! Hun Marsvriendjes nodigen hen uit om gezellig te komen kaasfonduen. Omdat de reis naar mars erg lang is vragen ze hun vriendin Valentina en haar hondje Laika mee. Met zijn vieren gaan ze op een wonderlijk en mooi avontuur naar de rode planeet.

Mijn mening

Wat een schitterend boek! Het omslag alleen is al zo aantrekkelijk, dat wil je gewoon hebben! Het rood sprint erg in het oog, maar ook de illustratie is prachtig: aandoenlijk ogende buitenaardse wezentjes en lief lachende kinderen met blozende wangen; zoeter kan haast niet.

Het boek heeft een mooi groot formaat en het grootste deel van de pagina’s is gereserveerd voor de schattige en super kleurrijke illustraties. Zeker weten dat je kind én jij hier heel vrolijk van worden! 🙂

Het verhaal is geschreven in voor jonge kinderen begrijpelijk taal. Korte zinnen, af en toe een moeilijk woord (kaasfonduen, ruimtestation), maar niet teveel en veel dialogen die er in combinatie met de tekeningen een levendig geheel van maken. Het mag duidelijk zijn dat André Kuipers meer kan dan reizen naar de ruimte (en dat alleen is natuurlijk eigenlijk al boeiend genoeg!). Hij weet zich heel goed te verplaatsen in de wereld van jonge kinderen en de ingewikkelde materie van raketten en planeten op kinderlijk niveau heel treffend over te brengen. Erg knap gedaan!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het eerste boek over André het astronautje nog niet gelezen heb, maar bij deze staat het dus zeker op mijn te lezen-lijst! ‘André het astronautje gaat naar Mars’ is een heerlijk leerzaam voorleesboek. Of je het nu speciaal leest omdat je kind interesse heeft in raketten en alles wat ermee te maken heeft of omdat je gewoon een fijn voorleesmoment wil; genieten wordt het zeker!

Fijne bijkomstigheid: de opbrengst van het boek wordt door André Kuipers geschonken aan Stichting Hoogvliegers.

Veel voorleesplezier gewenst!


Dit boek meteen lezen? Bestel het hier.

 

 

Advertenties