C. Melissant; Walter & Poes

Auteur: Caroline Melissant  walter

Illustraties: Denise Kruithof

Uitgeverij: Linkt media

ISBN: 9 789 081 819 428

Leeftijd: Vanaf ca. 4 jaar

Thema: Visserij, Noordzee

Inhoud

In dit educatieve kijk- en zoekboek worden jij en je kind meegenomen in de wereld van de zeevisserij. Volg visserszoon Walter en Poes de scheepspoes terwijl zij meevaren op de vissersboot van Walters vader en ontdek hoe het leven aan boord eruit ziet.

Mijn mening

Een kijk- en zoekboek voor jonge kinderen over zeevisserij, hoe origineel! Bij mijn weten zijn er weinig (voor)leesboeken over dit onderwerp verschenen en daarmee zijn Walter en Poes een echte aanwinst in kinderboekenland.

Hoe vierkante boek heeft precies het juiste formaat en een uitnodigende, kleurrijke kaft waar door de vele details in de illustratie al meten een heleboel op te zien en te ontdekken valt.

Het verhaal is geschreven in voor jonge kinderen begrijpelijk taalgebruik en staat bol van de begrippen die te maken hebben met schepen en visserij; heel erg leuk voor een thema in de klas, maar natuurlijk ook erg leerzaam voor kinderen die gewoon alles over dit onderwerp willen weten!

Walter kijkt door de patrijspoort. Een patrijspoort is een raam op de vissersboot. Walter ziet een zeester op het glas zitten. Ook ziet hij de zee. Het is de Noordzee.”

Op iedere linker pagina staat een alinea van het verhaal die eindigt met een vraag of zoekopdracht: ‘Hoeveel vissersboten varen de haven uit?’ ‘Zie jij waar Poes is?‘ Heel geschikt dus voor interactief voorlezen en het houdt kinderen bezig wat de betrokkenheid bij het verhaal vergroot. Erg mooi gedaan!

De rechter pagina’s in het boek bevatten allemaal een kleurrijke, geschilderde illustratie. De stijl is wat losjes en door de keuze voor schilderingen anders dan je gewend bent. Origineel dus en daarom passen verhaal en illustraties perfect bij elkaar. Het kleurgebruik en de vele details maken het geheel boeiend en leuk om naar te kijken.

Als je op zoek bent naar een interactief kijk- en zoekboek om gezellig een hele tijd in te lezen en speuren met je peuter of kleuter is ‘Walter en Poes; Aan boord van de vissersboot’ zeker de moeite waard!

Veel voorleesplezier gewenst!


‘Aan boord van de vissersboot’ is alweer het tweede avontuur van Walter en Poes. Meer weten over deze reeks of de auteur? Neem dan een kijkje op de website: www.visserijavonturen.nl

Advertenties