D. Melling; Het grote slaapfeest

Auteur: David Melling                                                                                                                Slaapfeest

Uitgeverij: van Goor (Unieboek / Het Spectrum

ISBN: 978-90-00-31449-2

Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar

Inhoud

Beer Dorus, bij veel peuters inmiddels bekend en geliefd door de boeken ‘Maak je niet dik!’ en ‘Ik wil een knuffel’, pakt zijn tas om naar het slaapfeest van Konijn te gaan. Hij neemt van alles mee want Konijn heeft ‘plek zat’. Onderweg komt Dorus wat vriendjes tegen die ook graag bij Konijn willen slapen. Moet kunnen want Konijn heeft plek zat! Of toch niet?

Dorus

Mijn mening

Dankzij de vorige Dorus-boeken is mijn zoon inmiddels groot fan. Bij de bibliotheek pakte hij dan ook meteen ‘Het grote slaapfeest’ uit de kast. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg want naast de geweldig leuke illustraties zijn de boeken vlot en in voor peuters / kleuters begrijpelijke taal geschreven wat het voorlezen tot een echt feestje maakt.

Op de laatste bladzijdes van elk boek komt het thema van het boek nog eens aan bod met daarbij tal van bijbehorende begrippen. ‘Wat neem jij mee als je naar een slaapfeest gaat?’ Erg goed dus voor het vergroten van de woordenschat!

Wat mij betreft levert David Melling met de Dorus-reeks een serie prachtige boeken waar kinderen (en ouders!) heel veel voorleesplezier aan kunnen beleven.


Bekijk het boek hier op de site van de uitgeverij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s