Tips bij ‘Een droomjaar met Rosa de rozenfee’

De verhalen en boeken over Rosa lenen zich uitstekend voor het inrichten van een seizoens- en/of verteltafel. Leuk voor kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en school, maar zeker ook mooi voor thuis!

Zelf had ik hier heel toevallig al jaren een schattig popje liggen wat prima dienst kan doen als Rosa (gewoon gekocht in de winkel) en vriendje Tim knutselde ik in elkaar met vilt en een houten kraal:

PhotoGrid_1447251485199

 

Het patroon voor kleine Tim kocht ik ooit bij handwerkwinkel Niels Holgersson. Ik kwam Rosa op internet ook nog tegen op een erg leuk creatief blog; zeker de moeite waard om eens te kijken voor inspiratie!

Heb je de popjes eenmaal klaar dan kun je er het hele jaar door plezier van hebben. Ze kunnen prima dienen als basis om vanuit te werken bij het inrichten van een seizoenstafel of een verteltafel waarbij de kinderen zelf een verhaal kunnen naspelen. Ik hoop dat ik daar dit jaar op school aan toe ga komen; dan meld ik het natuurlijk meteen op deze pagina! Voor wie nu al zelf aan de slag wil: Google gewoon eens op verteltafel maken dan komen er genoeg goede sites naar boven.

Geen zin of tijd om aan de knutsel te gaan? Geen probleem! Je kunt het boek altijd inzetten als aanleiding voor een gesprek over de natuur of, nog leuker, om er gezellig met de kinderen op uit te trekken. Ga op zoek naar Rosa’s huis, een mooie zonnebloem of een prachtige paddenstoel zoals in het verhaal ‘Rosa de rozenfee en de paddenstoel zonder stippen’.

Ter verwerking van het verhaal kun je natuurlijk ook gewoon de kinderen aan het knutselen zetten. Laat ze bijvoorbeeld (zonne)bloemen of paddenstoelen knutselen. Leuk, leerzaam en het geeft een prachtig kleurrijk resultaat.

Mogelijkheden genoeg dus om na het voorlezen nog wat langer van het boek te genieten. Hopelijk ben je na het lezen van dit blog helemaal geïnspireerd en klaar om aan de slag te gaan. Heel veel plezier!!

20151111_141241

Advertenties