S.A. Wright; Een bijbel voor jou

Hebben jullie dat ook, dat je zo ongelooflijk kunt genieten als je weer een geweldige leesvondst hebt gedaan? Ik deed vandaag weer zo’n fijne ontdekking, in het schap bij Kruidvat voor maar 3,99 euro!

Een bijbel voor jou, Sally Ann Wright  bijbel

Illustraties: Honor Ayres

Uitgeverij: Callenbach, inmiddels onderdeel van uitgeverij Kok

ISBN: 9 789026 612688

Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar

Inhoud

In deze bijbel, speciaal voor de aller jongsten vind je 23 verhalen uit het Oude en 34 uit het nieuwe testament.

‘Wie bouwde de ark? Wie vocht tegen een sterke reus? Wie gaf de mensen die honger hadden brood en vis? De antwoorden op deze vragen kun je vinden in de verhalen uit de Bijbel. Je leert de God kennen die jou en mij en de hele wereld heeft gemaakt’.

Mijn mening

Een goede Kinderbijbel vinden is en lastige opgave. Zelf ben ik al een hele tijd op zoek en mijn ervaring is dat in de meeste versies het taalgebruik erg ingewikkeld is en de verhalen daardoor moeilijk te volgen. Of de verhalen zijn niet voldoende aangepast aan de belevingswereld van kinderen waardoor ze hard kunnen aankomen. Niet mijn keuze wanneer ik kinderen iets over het christelijke geloof wil bijbrengen of ’s avonds voor het slapen gaan een mooi verhaal wil voorlezen.

Maar door ‘Een Bijbel voor jou’ ben ik aangenaam verrast! Het omslag is prachtig, en het hele boek inclusief de inhoudsopgave is voorzien van kleurrijke illustraties. Het geheel ziet er ontzettend aantrekkelijk uit:

En ook wanneer je begint te lezen wordt je niet teleurgesteld. De verhalen zijn allemaal niet langer dan één of twee pagina’s tekst en geschreven in korte zinnen en voor jonge kinderen begrijpelijk taal.

Voor wie jonge kinderen kennis wil laten maken met de prachtige oude verhalen uit de Bijbel is dit boek een absolute aanrader. En voor de prijs hoef je het nu zeker niet te laten 😉 .

Veel voorleesplezier gewenst!


 

Misgepakt bij Kruidvat? Het boek is tweedehands te koop via o.a. bol.com, maar er is inmiddels ook een mooie mini editie verschenen.

Advertenties