V. Turnbull; Pandora

Wow!! Toen dit boek tevoorschijn kwam uit de bol.com envelop viel mijn mond open; wat een prachtig omslag! En deze schitterende stijl wordt voortgezet in de rest van dit bijzondere prentenboek..

Auteur & illustrator: Victoria Turnbull img_0408

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 9 789 044 828 603

Thema: hoop, vriendschap

Inhoud

Pandora leeft alleen in een wereld vol gebroken dingen. Tot er op een dag een vogel uit de lucht valt. Pandora helpt hem er weer bovenop en als dank brengt de vogel haar kleinigheidjes uit verre streken. Als haar vriend op een dag wegblijft is Pandora ontroostbaar. Maar onmerkbaar begint haar barre wereld te veranderen…

Mijn mening

Dit prentenboek is echt een kunsttukje op zich. Wat een geweldig mooie vormgeving! Ik was meteen verliefd op de schitterende omslagillustratie met het prachtige vosje en op het ingetogen kleurgebruik. De cover van dit boek is ontzettend aantrekkelijk en uitnodigend en geeft al meteen de bijzondere sfeer weer van dit verhaal over hoop en herstel.

‘Pandora’ is geen dertien-in-een-dozijn prentenboek. Op zich natuurlijk alleen maar fijn, maar de stijl waarin het verhaal geschreven is vond ik persoonlijk even wennen. De weinige tekst is haast filosofisch te noemen en zonder steun van de sfeervolle illustraties zou het moeilijk te begrijpen zijn. Ik zag mijn zoon van vijf tijdens het voorlezen af en toe diep nadenken en toen het boek uit was reageerde hij met ‘Dat was kort’. En dat is het eigenlijk niet eens zozeer, in elk geval toch niet korter dan veel andere prentenboeken. Maar het is net even wat anders dan we gewend zijn en ik denk dat dit voor veel mensen zal gelden.

Neemt niet weg dat ‘Pandora’ een erg mooi boek is met een bijzondere boodschap die zeker na een aantal keer voorlezen begrepen zal worden en die aanleiding kan vormen tot mooie, boeiende gesprekken met kinderen. Begrijpen ze bijvoorbeeld waarom het vogeltje steeds allerlei takjes en zaadjes meebracht? En wat een groot en waardevol cadeau dat uiteindelijk voor Pandora bleek te zijn?

Victoria Turnbull schreef en tekende een uniek prentenboek met een mooie boodschap die, met enige inspanning en creativiteit van de voorlezer, een waardevolle les kan zijn waar nog lang over nagedacht kan worden.


Wil je dit bijzondere boek ook graag in je kast hebben staan? Bestellen kan hier.

 

 

Advertenties