M. Mous; Vals spel

Auteur: Mirjam Mous  vals

Omslagontwerp: Marieke Oele

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 9 789 000 319 459

Leeftijd: vanaf ca. 14 jaar

Thema: liefde, bedrog

 

Inhoud

De spontane backpack-trip van Fin die zo fantastisch begon met de ontmoeting met de beeldschone Spaanse Valerie eindigt in een nachtmerrie. Fin belandt in een Spaanse cel: hij wordt verdacht van moord. Gelukkig is Valerie er nog. Zij komt hem vast snel helpen en kan de politie vertellen dat Fin onschuldig is.

Maar Valerie komt niet. En de politie gelooft hem niet. De moed zakt Fin steeds verder in de schoenen. Hij moet een manier vinden om te bewijzen dat hij onschuldig is! Zal het hem lukken de politie te overtuigen?

Mijn mening

Enkele maanden terug won ik bij ‘Best off young adult’ een prachtige goodie bag en zo doende kwam ‘Vals spel’ in mijn bezit. Erg leuk want ik was nog niet zo bekend met Young Adult boeken dus dit was een super kans om eens iets anders te lezen dan ik gewend ben en om kennis te maken met voor mij onbekende auteurs. Onder wie dus ook Mirjam Mous.

Toegegeven, ik moest er even in komen, maar eenmaal onderweg raakte ik steeds meer geboeid door het verhaal en wilde ik toch wel héél graag weten hoe het met Fin zou aflopen.

‘Vals spel’ is een snelle thriller perfect geschikt voor de jonge doelgroep waarvoor het geschreven is. Spannend, maar niet overdreven en helemaal van deze tijd. Door de afwisseling in tijd en plaats leest het boek lekker vlot en dankzij het beperkte aantal personages is het verhaal prima te volgen.

Voor jongeren vanaf circa veertien jaar geloof ik zeker dat het verhaal meer dan spannend en verrassend genoeg is. Als volwassene vond ik het vrij voorspelbaar; het spreekwoordelijke kwartje viel bij mij eerder dan bij de hoofdpersoon. 😉 Desalniettemin was ‘Vals spel’ een prettig boek om te lezen en een fijne afleiding van de ingewikkelde, bloedstollende boeken die ik zelf meestal lees.

Wat mij betreft heeft Mirjam Mous een steengoed jeugdboek neergezet en ik ben zeker van plan om meer van haar werk te gaan lezen. Dus, ben je 13+ en op zoek naar een goed boek met een gezonde dosis spanning en ook een vleugje humor of ben je een ouder en wil je je puber graag aan het lezen krijgen? Dan is ‘Vals spel’ zeker een aanrader!

Veel leesplezier!


Lees hier meer over Mirjam Mous en Young Adult in het algemeen.

Wil je het boek graag zo snel mogelijk lezen? Bestel het dan hier.

Advertenties