B. Sluyzer; Vies hè!

Vies hè!Auteur: Betty Sluyzer

Illustraties: Alex de Wolf

Uitgeverij: Zwijsen

ISBN: 90 276 8202 X

Leeftijd: vanaf ca. 3 jaar

Thema: Grootouders / kattenkwaad

Inhoud

Dida gaat fijn spelen bij opa en oma. Daar mag ze altijd lekker vieze dingen doen! Vandaag stampen ze in de plassen en eten ze drollenkoekjes. Vies hè!

Mijn mening

Een boek over een lieve opa en oma en over poep en drollenkoekjes: welke peuter of kleuter smult daar nu niet van?!

De thema’s die in het boek aan bod komen zijn zeer betekenisvol voor jonge kinderen. Alleen al de titel maakt hen nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Tel daarbij op de prachtig gedetailleerde illustraties in de voor Alex de Wolf kenmerkende sfeervolle stijl en je weet: succes verzekerd! Kinderen liggen in een deuk tijdens het lezen van dit boek wat het voor de volwassen voorlezer ook tot een echt feestje maakt. En als je na het lezen samen nog niet genoeg viezigheid hebt gezien maak je gewoon een van de recepten die achterin het boek staan: Drollenkoekjes, bevroren drollen, muizenkeuteltjes cake en olifantendrollen. Zeker weten dat je samen met je (klein)kind de middag wel door komt en een heleboel (lees)plezier hebt!

Over ‘Avontuur voor peuter en kleuter’

Het boek ‘Vies hè!’ is verschenen in de serie ‘Avontuur voor peuter en kleuter’ van uitgeverij Zwijsen. In deze serie verschijnt elke maand een prentenboek van een bekende auteur en illustrator (bron: bol.com). De verhalen en tekeningen in deze boeken sluiten aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters.


Nieuwsgierig geworden naar de serie? Neem een kijkje bij bol.com. (op de site van de uitgever heb ik de serie niet gevonden).

Wil je meer weten over Betty Sluyzer neem dan een kijkje op haar website.

Advertenties