E. Geyskens; De Kleurenkabouters

Auteur: Emy Geyskens                   kabouters

Illustraties: Emilie Timmermans

Uitgeverij: Baeckens Books

ISBN: 9789059241763

Leeftijd: Vanaf ca. 2 jaar

Thema: Kleur, kabouters, zoeken

Inhoud

Ga samen met de kleurenkabouters op ontdekkingstocht door de natuur. Wat zijn er veel kleuren te vinden!

Aan de hand van dit boek leren kinderen op speelse wijze kleuren herkennen terwijl zij intussen van alles ontdekken over de natuur. Erg leerzaam en fantastisch voor het uitbreiden van de woordenschat.

Mijn mening

Ik was aangenaam verrast bij het openen van het pakketje dat ik mocht ontvangen van uitgeverij Bakermat. ‘De kleurenkabouters’ is een heel aantrekkelijk boek door het grote formaat, de komische, vrolijke illustraties op de cover en door het schitterende kleurgebruik hierbij. Echt een feestje om te bekijken en dan is het boek nog niet eens open!

Ondanks het formaat ligt het boek zeer prettig in de hand. Voor de pagina’s is gebruik gemaakt van dik, stevig papier. Extra veilig mochten kleine peuterhandjes het te pakken krijgen en iets te enthousiast aan het bladeren slaan. 😉

Wanneer je het boek open slaat zie je per twee pagina’s een prachtige illustratie die een stukje laat zien uit het leven van de betreffende kabouter:

‘Met een emmer en wat schepjes, speelt Kabouter Blauw aan zee. Speel je graag met hem mee? Kabouter Blauw eet een lekkere…’

De teksten zijn kort en op rijm geschreven en daardoor zeer geschikt voor jonge kinderen. Elk stukje tekst eindigt met een raadseltje waardoor kinderen worden uitgedaagd om op zoek te gaan. Want wat zou Kabouter Blauw nu graag eten? Ergens op de blauwe pagina’s is het antwoord op deze vraag te vinden.

En is het antwoord gevonden dan kan het zoeken daarna écht beginnen. Per kleur zijn er zo’n 15 tot 20 begrippen afgebeeld waarnaar je samen met je kind op zoek kunt gaan in de illustratie. Zeker weten dat jullie hier een hele tijd mee bezig zijn!

Naast een heleboel voorleesplezier leert je kind aan de hand van dit boek dus tal van kleuren herkennen, leert het daarnaast gericht zoeken én wordt de woordenschat flink uitgebreid. Genoeg redenen dus om dit boek in de kast te zetten en samen gezellig aan de slag te gaan!

Heel veel voorlees- en zoekpret gewenst!    regenboog


Kun je niet wachten en wil je dit boek zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel het dan hier.

 

Advertenties