I. Bijlsma & M. Maas; Bobbi op het potje

Auteurs: Ingeborg Bijlsma & Monica Maas (illustraties)                  Bobbi op het potje

Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 978 9020 684 094

Leeftijd: Vanaf ca. 2,5 jaar

Thema: Zindelijk worden

Het verhaal

Bobbi wordt al groot en grote beertjes hebben natuurlijk geen luier meer nodig! Leuk hoor, plassen op het potje. Dat moet Bobbi natuurlijk snel aan oma vertellen!

Mijn mening

Een heerlijk herkenbaar boekje voor (ouders/verzorgers van) peuters die bezig zijn met zindelijkheidstraining. Het verhaal van Bobbi kan hierbij een mooi steuntje in de rug geven. Ingeborg Bijlsma en Monica Maas geven in dit boekje op rijm aan de hand van kleurrijke illustraties een duidelijk overzicht van de stappen die een peuter doorloopt in de fase van het zindelijk worden.

Hoe kun je het boekje zo goed mogelijk benutten?

Als ouder of verzorger kun je het boek inzetten ter voorbereiding op zindelijkheidstraining: ‘Zie je, Bobbi doet zijn luier uit. Dit gaan wij ook doen”, maar natuurlijk ook als kinderen al volop bezig zijn met oefenen met het potje. Want ook bij Bobbi komt er soms geen plasje en tijdens het spelen vergeet hij soms naar zijn potje te gaan. Door dit aan een kind voor te lezen en met ze te bespreken leren ze dat die dingen heel normaal zijn en er gewoon bij horen. In je broek geplast? Niks aan de hand, schone broek aan en weer verder spelen!

Wat mij betreft mag ‘Bobbi op het potje’ in geen enkele boekenkast van een jong gezin of kinderopvanginstelling ontbreken. Ten slotte komen we allemaal een keer voor deze fase te staan en een beetje hulp is dan nooit weg.


Bekijk hier het boek op de site van de uitgever.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s