I. Bijlsma & M. Maas; Bobbi wordt grote broer

Auteur: Ingeborg Bijlsma              Bobbi broer

Illustraties: Monica Maas

Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 9 789 020 684 117

Leeftijd: Vanaf ca. 2,5 jaar

Thema: baby/zwangerschap/broertje-zusje

Inhoud

Mama heeft een verrassing voor Bobbi: “Er komt gauw een kindje bij.” Wat leuk en spannend! Bobbi helpt mee met het verven van de wieg en luistert mee naar baby’s hartje. Maar wanneer komt die baby nou eindelijk?!

Mijn mening

Een prachtig boekje om je peuter voor te bereiden op de komst van een broertje of zusje. Het hele proces van de 9 maanden komt aan bod: een wiegje maken, inkopen doen, naar de verloskundige…Zelfs de doptone staat erin, geweldig! Het boek is erg herkenbaar en je peuter kan zien dat ook Bobbi ongeduldig is; 9 maanden duren ook zo lang!

In het boekje vind je allerlei aanknopingspunten voor een gesprek met je peuter: zo maakt Bobbi beschuit met muisjes klaar. Een mooie reden om je kind je vertellen over deze leuke traditie. En wat te denken van de baby de fles geven, in bad doen en de luier verschonen? Bobbi helpt hierbij met veel plezier waardoor je peuter ook enthousiast zal raken en alvast een klein beetje een idee krijgt van hoe het allemaal in zijn werk gaat als de baby er eenmaal is.

De komst van een broertje of zusje blijft uiteraard een enorme verandering, ook voor je peuter, maar dit boekje kan zeker helpen om de overgang wat te verzachten. Ik heb er tijdens mijn tweede zwangerschap in elk geval regelmatig naar verwezen en het boekje veelvuldig gelezen met mijn oudste. Daarmee heb je met dit boek uiteindelijk meteen een tastbare herinnering aan een bijzondere en mooie tijd.

Bekijk hier het boek op de site van uitgeverij Kluitman.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s