M. Maas; Bobbi in de herfst

Tekst & illustraties: Monica Maas

Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 978 020 684 223                                                                                 Bobbi herfst

Leeftijd: Peuter

Thema: herfst

Inhoud                                                                           

‘De regenbui is bijna over.

Daar komt Ella ook juist aan.

Bobbi roept: “Waar zijn mijn laarzen?

Dan kunnen we naar buiten gaan!”

Zoals we gewend zijn is ook dit boekje weer op rijm geschreven in duidelijke, voor peuters begrijpelijke taal. De prachtige, gedetailleerde illustraties geven een heel duidelijk beeld van het seizoen ‘herfst’ en zorgen voor een gezellige sfeer. Wat valt er tijdens dit seizoen veel te doen en te ontdekken! Bobbi en zijn vriendjes hebben het er maar druk mee en nemen uw peuter(s) mee op een vrolijke ontdekkingstocht langs appels, kastanjes, paddenstoelen en pompoenen. De paraplu en laarzen mogen niet ontbreken want ook een regenbui hoort er in de herfst bij.

Mijn mening

Met ‘Bobbi in de herfst’ heeft illustratrice Monica Maas wederom gezorgd voor een prachtige aanvulling op de indrukwekkende collectie boekjes over beertje Bobbi die tot nu toe van haar hand is verschenen. Alle seizoenen zijn nu compleet!

In de tekst komen tal van begrippen aan bod die bij de herfst horen zoals: regenbui, laarzen, wind, appels, paddenstoelen. Maar ook kleuren als ‘bruin’ en ‘geel’. De illustraties vormen een prachtige aanvulling op de tekst. Alle begrippen zijn duidelijk in de tekeningen terug te vinden dus woorden waar de peuters nog niet bekend mee zijn kunnen aan de hand van de illustraties verduidelijkt worden. De woordenschat van uw peuter zal met het lezen en bekijken van dit boekje zeker verrijkt worden!

Als echte Bobbi-fan ben ik wederom erg enthousiast over dit nieuwste werk van Monica Maas! Het boekje gaat hier thuis een prominente plaats krijgen op onze herfsttafel en mag over een aantal weken ook gezellig met mij mee naar school voor onze kleuters. Zeker weten dat de kinderen en ik hier heel veel voorlees- en knutselplezier mee gaan beleven!

Benieuwd welke ideeën ik heb voor activiteiten thuis en in de klas? Hier vind je een aantal fijne tips om gezellig aan de slag te gaan!

Bobbi


Bekijk het boek hier op de site van de uitgever.

Advertenties