Tips bij ‘Bobbi in de herfst’

Het boekje ‘Bobbi in de herfst’ is een prachtige inspiratiebron om met uw peuter(s) aan de slag te gaan rondom het thema ‘herfst’:                                                                                                                          Bobbi herfst1

Zo loopt Bobbi door de regen en harde wind. Dit kan aanleiding zijn om een gesprek te voeren over het weer. De kinderen hebben vast ook weleens door de regen gelopen. Wat gebeurt er dan? Hoe vinden ze dat? Wat is regen eigenlijk en waar komt het vandaan? Dit stimuleert kinderen om te vertellen, zelf zinnen te vormen en met elkaar en de betrokken volwassene in interactie te gaan. Goed voor de taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling!

Als Bobbi naar buiten gaat trekt hij zijn laarzen aan en zet zijn muts op. Vriendinnetje Ella heeft een paraplu. Deze voorwerpen kunnen met de kinderen bekeken worden. In een groep bij een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf zouden de kinderen misschien hun laarzen en paraplu van thuis mee kunnen brengen. En misschien hebben zij nog meer kledingstukken die bij de herfst horen? (denk aan een sjaal en wanten). Door aandacht aan deze kledingstukken de besteden worden wederom de woordenschat van de kinderen verrijkt en leren zij over de functie van bepaalde kledingstukken.

In het boekje zelf voert Bobbi leuke herfstactiviteiten uit die natuurlijk overgenomen kunnen worden zoals het maken van poppetjes met kastanjes of het bakken van een heerlijke appeltaart!

Tot slot is het erg leuk en leerzaam om te bekijken wat er buiten allemaal groeit in de herfst. Bobbi speelt tussen de blaadjes, plukt appels en ziet paddenstoelen, kastanjes en een pompoen. Het is ontzettend leuk, leerzaam en gezond om heerlijk met uw peuter(s) de natuur in de te gaan op zoek naar al deze zaken. Vervolgens kan hiermee fijn geknutseld worden of kunt u, samen met het kind, een gezellige herfsttafel inrichten.

bobbi herfst2

Heel veel voorlees- en knutselplezier gewenst!                     

Advertenties