S. Sanza; Kiekeboe dieren kleuren

Auteur: Silvie Sanza

kiekeboeIllustraties: Edit Sliacka

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9789025869700

Leeftijd: vanaf 3 jaar (vanwege kleine onderdelen!)

Thema: Dieren, kleuren, tekenen

Inhoud

In dit kleurrijke boekje zijn een heleboel dieren verstopt. Hoe komt het toch dat ze niet goed zichtbaar zijn? Daarnaast zijn over elk dier interessante weetjes toegevoegd. Wist je bijvoorbeeld dat kikkers worden geboren uit kikkerdril? En dat een kat zijn vacht wast met zijn tong? Als je de weetjes gelezen hebt sla je de bladzijde om en mag je gaan tellen: Kiekeboe! Kun jij alle verstopte dieren vinden?

Mijn mening

Een vrolijk, leerzaam boekje voor peuters en kleuters die meer willen weten over dieren en die houden van tellen. De illustraties zijn aandoenlijk en heel kleurrijk waardoor het boek er zeer aantrekkelijk uitziet. Mijn eigen kinderen gingen er in elk geval meteen enthousiast mee aan de slag:

IMG_20160304_174142

Wat het boek onderscheid van al die andere kartonboekjes over dieren is dat het niet alleen geschikt is om te lezen, maar dat kinderen er ook nog creatief mee aan de slag kunnen:

Uit iedere tweede bladzijde is de omtrek van het betreffende dier gesneden zodat je kleine creatieve talentje het kan natekenen. Sowieso al een leuke activiteit, maar zo kun je natuurlijk zelfs je eigen boek maken! Echt een extra dimensie die het boekje net even anders maakt dan anders en daarom zeer de moeite waard.

Mogelijkheden te over dus om gezellig met ‘Kiekeboe dieren kleuren’ aan de slag te gaan. Zeker weten dat het hele gezin er een heleboel plezier aan beleefd!


Ook zin gekregen om gezellig te gaan lezen, tellen en tekenen? Bestel het boek dan hier .

Advertenties