Sinterklaas

Omdat er zo oneindig veel prachtige boeken bij dit thema zijn, geen uitgebreide recensies, maar wel een aantal hele leuke Sint voorleestips voor jullie op een rijtje. Veel plezier!

Paul van Loon; Foeksia en de hoed van Sinterklaas foeksia

leeftijd: voorlezen vanaf ca. 4 jaar

ISBN: 978 025 864125

In dit kleurrijk geïllustreerde mini-boekje vind je een mooi avontuur van Foeksia de miniheks en haar vader, tovenaar Kwark. Als Foeksia op een dag op haar bezem door het heksenbos vliegt, landt er plots iets op haar hoofd: een prachtige, rode hoed. Die is vast van een groot tovenaar! Of toch niet??

Een leuk, kort verhaal om voor te lezen aan kleuters of om zelf te lezen door kinderen van 6 à 7 jaar. Voor kleuters is het prettig om naar te luisteren. Het is spannend, maar niet té spannend en het verhaal duurt maar ongeveer 5 minuten dus is het afgelopen voordat de aandacht begint te verslappen. Voor beginnende lezers lijkt het verhaal waarschijnlijk wat langer omdat er vrij veel tekst in het boekje staat in een redelijk klein lettertype. Maar mijn ervaring is dat Foeksia de meeste kinderen ontzettend aanspreekt dus zullen ze vast bereid zijn enige moeite te doen om het boek te lezen. 😉

Het boek bestellen? Klik dan hier.

Jet Boeke; Dikkie Dik viert Sinterklaas dikkie dik

Leeftijd: Vanaf ca. 2 jaar

ISBN: 9 789025 748630

Een vrolijk, klein boekje voor de allerkleinsten met daarin vier korte verhalen over hoe Dikkie Dik de Sinterklaas tijd beleefd. Zoals alle boekjes van Dikkie Dik mooi geïllustreerd en in begrijpelijke taal geschreven. Ideaal voor peuters!

Dit boek bestellen? Klik dan hier.

Ingeborg Bijlsma & Monica Maas; Bobbi viert Sinterklaas bobbi

Leeftijd: vanaf ca. 2 jaar

ISBN: 9789020684568

Natuurlijk viert ook beertje Bobbi het Sinterklaasfeest met ons mee! Gezellig op rijm en aan de hand van de welbekende sfeervolle illustraties van Monica Maas. Een feestje om voor te lezen, naar te kijken én te luisteren! Hiermee komt de hele familie zeker weten helemaal in Sinterklaas stemming.

Dit boek bestellen bij de uitgever? Klik dan hier. Je vind dan ook nog een prachtige kleurplaat zodat de kids nog na kunnen genieten van het mooie verhaal. 🙂 Je kunt natuurlijk ook bestellen bij bol.com.

jaap ter haarJaap ter Haar; Het Sinterklaas Boek

Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar

ISBN: 902 699 1673

Een van mijn mooiste december herinneringen: het sinterklaas-/kerstboek van Jaap ter Haar. Een prachtig omkeerboek met mooie verhalen en sfeervolle illustraties. In dit boek beleef je de sinterklaastijd mee met broer en zus Otje en Nenny. Vanaf de intocht is er voor elke dag van deze eerste week dat de Sint in Nederland is een verhaal, aangevuld met ouderwetse Sinterklaas liedjes. Na het verhaal ‘Nog twee weken’ zijn er nog 7 verhalen (met liedjes) over die u dus zelf over deze spannende weken kunt verdelen. Heel handig om uw kind(eren) te helpen aftellen naar pakjesavond en om de spanning die ze in deze tijd voelen bespreekbaar te maken.

Het boek verscheen voor het eerst in 1969, maar is uiteraard in de laatste decennia aangepast aan de moderne tijd.

Klik hier om dit geweldige boek meteen te bestellen.

Diverse auteurs; Het verhalenboek voor Sinterklaas sint

Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar

ISBN: 9 789 026 990 342

Nog een prachtig omkeerboek voor de decembermaand, van dezelfde uitgeverij als ‘Het Sinterklaas Boek’ (van Holkema & Warendorf). Het boek bevat verhalen en versjes van verschillende auteurs, sommige afkomstig uit andere voorleesboeken. Enkele namen van auteurs die een bijdrage leverden: Jaap ter Haar, Imme Dros, Jet Boeke, Carry Slee en Vivian den Hollander.

Afhankelijk van hoeveel tijd u hebt om voor te lezen kunt u heel makkelijk zelf een selectie maken uit korte of langere verhalen. Allemaal sluiten ze perfect aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Een erg mooi boek voor gezellige voorleesmomenten in de donkere maanden!

Klik hier om het boek te bestellen.


Hopelijk heb ik jullie met deze pagina kunnen inspireren. 🙂 Geniet van deze heerlijke tijd samen met je kind! sint1

Veel voorleesplezier!

 

Advertenties