D. Cali & A.L. Cantone; Papa past precies

Papa past preciesAuteur: Davide Cali

Illustraties: Anna Laura Cantone

Uitgeverij: de Eenhoorn (België)

ISBN: 90-5838-364-4

Leeftijd: Vanaf ca. 4 jaar

Het verhaal

Het boek gaat over een meisje dat dol is op haar mama. Mama is groot, sterk, mooi en super slim. Ze kan van alles, maar ja, andere kinderen hebben ook nog een papa… “Wat we nodig hebben is een grote papa, heel groot, zo groot als vier papa’s boven op elkaar“. Op zoek naar een nieuwe papa dus! Er komen heel wat papa’s voorbij, maar zit die ene perfecte ertussen??

Mijn mening

Op zoek naar boeken rond het thema ‘Vaderdag’ kwam ik dit boek tegen en besloot het mee te nemen, juist omdat het me op het eerste gezicht niet aansprak. De illustraties zijn eigenlijk erg mooi getekend en heel komisch, maar niet mijn stijl. Maar het is natuurlijk zonde om nooit eens een keer uit je comfortzone te komen dus besloot ik het gewoon een kans te geven. Gelukkig maar! Het verhaal zit erg leuk in elkaar en wederom was de proefpersoon erg onder de indruk en moest het boek meteen in de herhaling.

Herhaling is een aspect wat in het boek veelvuldig naar voren komt dus perfect voor de doelgroep. Het maakt het verhaal voorspelbaar en daar zijn jonge kinderen natuurlijk dol op.

Niet alleen erg leuk voor papa’s om voor te lezen, maar zeker ook voor mama’s want ook de moeder in het verhaal wordt afgeschilderd als een held. De auteur geeft heel mooi weer hoe kinderen naar hun ouders opkijken, hartverwarmend. Een mooi boek dus waar het hele gezin veel plezier aan kan beleven!


 

Bekijk hier het boek op de site van de uitgever. Hier vind je overigens nog veel meer leuke boeken over papa’s, neem eens een kijkje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s