Droomdeurtje in de praktijk

Ons Droomdeurtje

droomdeurtjeSamen met mijn zoontje van 5 mocht ik een prachtig groen Droomdeurtje testen; wat een feest! Allereerst kwam het al prachtig verpakt met de post en ook het doosje waar het deurtje en de brievenbus in zitten ziet er prachtig uit. Echt een pakketje om blij van te worden en super leuk om cadeau te geven!

Hoe gaat dat nu in zijn werk, zo’n deurtje? Daar heb ik best even over na moeten denken. Een goed begin is immers het halve werk. Mijn knul slaapt erg onrustig en is vaak bang in bed dus ik hoop echt dat dit deurtje en zijn denkbeeldige bewoner hem hierbij kunnen helpen. Ik wilde het daarom echt goed neerzetten en ik geloof dat dit best aardig gelukt is.

Dag 1: Het deurtje staat in de slaapkamer, duidelijk in het zicht tegen de plint.

p1020796

Eerst kwam natuurlijk de vraag wat het was, vrijwel meteen gevolgd door ‘Maar hoe komt ie daar dan in?‘. Een perfect moment om de sleutel te introduceren! Er werd toch wel even getwijfeld of mama dan niet gewoon die sleutel weg zou komen halen, maar het enthousiasme en de nieuwsgierigheid naar een nieuw vriendje kregen al snel de overhand. ‘Dan heb ik een nieuw vriendje!’ ‘Kun je hem ook aanraken?’ ‘Kun je hem vasthouden?’ ‘Wanneer kun je hem dan zien?’. Ontelbaar veel vragen en een heel enthousiaste kleuter! De vraag die mij bezighield was de communicatie: hoe weten we nu wie er achter het deurtje woont? Gelukkig zit er een té schattig brievenbusje in het pakket dus daar heb ik maar meteen gebruik van gemaakt:

p1020793

Heel benieuwd hoe dit morgen ochtend verder gaat…

Dag 2: Nou, het ging vooral enthousiast verder! Het voornaamste doel van het deurtje, de fantasie van kinderen prikkelen is hier ruimschoots bereikt. Eerst kreeg ik al middenin de nacht de vraag of ik mee ging kijken of er een elfje was, maar aangezien ik dát dan weer niet zo’n goed idee vond werd het uiteindelijk half 7. Onze kleuter kwam naar me toe in de vaste overtuiging dat er een elfje in de brievenbus zat want ‘ik zie steeds zijn vleugeltje’. Ik ging me haast schuldig voelen 😉 . Het vleugeltje bleek bovenstaand briefje te zijn. Ik heb zelden een kind zo zien glunderen bij het idee van een eigen draken vriendje. Hij was helemaal in de wolken! Meteen werd er enthousiast getekend voor ‘Diederik’ en er werd een mini-kralenkettinkje geregen. Tot slot kreeg Diederik zelfs nog wat centjes uit de spaarpot. Als dat geen echte vriendschap is…

Het enige wat lastigere puntje was dat zoonlief zijn draakje zo graag wilde zien. Dit heb ik opgelost door weer een briefje waarin ik schreef dat je droomdraakjes alleen in je dromen, in Dromenland kunt zien. En toeval of niet, de eerste twee nachten bleef onze knul keurig in zijn eigen bed liggen.

Na een week: Het Droomdeurtje krijgt nog steeds iedere dag wat aandacht. Er worden spulletjes bij gelegd als cadeautje voor ons draakje en we hebben de boel wat opgeleukt met een kikker en een lieveheersbeestje. Is ‘Diederik’ mooi niet zo alleen. 😉 Aan vriendjes en vriendinnetjes wordt steeds opnieuw het drakenhuisje geshowd en ook in gedachten is onze knul er veel mee bezig. Dit is bijvoorbeeld te merken aan opmerkingen als: ‘Ik weet waar zijn slaapkamer is. Daarachter hè?’ Er is echt een wonderlijke wereld open gegaan die voorlopig nog wel open zal blijven. Missie geslaagd!

p1020787

Advertenties