Boekenfeesje Esther van der Ham

20160612_112725Zoals eerder al gemeld in de agenda was vandaag het boekenfeestje van Esther van der Ham; auteur, illustrator & uitgeefster bij uitgeverij Droomvallei. En omdat het nu eens niet belachelijk ver bij mij vandaan was en onze agenda nog helemaal leeg was toog ik gezellig met zoonlief naar Breda.

Esther presenteerde vandaag maar liefst drie prachtige nieuwe boeken en deed dit op een schitterende, sfeervolle locatie: de kapel van Gageldonk in de wijk Haagse Beemden in Breda. Een klein, knus, oud kappeletje gelegen aan de rand van de wijk tegen het groen. De perfecte locatie voor een intieme presentatie van de fantasievolle verhalen van uitgeverij Droomvallei.

Toegegeven, een klein beetje spannend vond ik het wel. Ik mail intussen natuurlijk al een tijd heel enthousiast met verschillende auteurs en uitgeverijen, maar mensen ‘live’ ontmoeten en jezelf een beetje leuk presenteren is toch weer een ander verhaal. Gelukkig bleek de spanning vrijwel meteen verdwenen. Esther is een warme, hartelijke vrouw en het feit dat je een gezamenlijke passie deelt voor kinderboeken en voorlezen schept dan blijkbaar toch een band. Het was erg mooi om te zien hoe Esthers hele gezin betrokken was en haar steunt. Haar oudste zoon begon meteen enthousiast over het werk van zijn moeder te vertellen. Het sprookje ‘De koningin met groen haar’ had hij al gelezen en het is ‘echt wel leuk’. ‘Het kasteel met de duizend kamers’ wordt door hem ook getipt als een goed boek, maar ‘nog wel spannend voor hem (mijn zoontje)’. Op aanraden van Esther hebben we dit boek toch gekocht want ook al zijn de avonturen soms spannend, ze lopen allemaal goed af. Binnenkort dus maar eens aan het voorlezen slaan en kijken wat zoonlief ervan vindt…

‘De koningin met groen haar’ kregen we, gesigneerd en wel van Esther cadeau en het eerste stuk heeft ze hoogstpersoonlijk aan mijn knul voorgelezen. Helemaal privé nog wel want we waren er vroeg bij waardoor het nog lekker rustig was op het feestje. 🙂 20160612_114246

Naast Esthers boeken waren ook haar illustraties te bewonderen. Als kaarten, schilderijen en op schattige tegeltjes die nu dus hoog op mijn verlanglijstje staan want ze zijn echt té leuk voor in de kinderkamers. Esthers werk is ontzettend vrolijk door het knallende kleurgebruik en haar losse manier van tekenen. Super aantrekkelijk voor kinderen en heel sfeervol!

20160612_112538

Mijn zoon en ik hadden een super gezellige ochtend. Heerlijk om omringd te zijn door boeken en om een creatief persoon als Esther te ontmoeten; erg inspirerend. We zijn weer een leuke ervaring en twee prachtig boeken rijker waar we samen weer een hele tijd van kunnen genieten. Esther & familie: hartelijk dank!

Nieuwsgierig naar de boeken die wij mee naar huis namen? Bekijk mijn recensies van ‘De koningin met groen haar’ en ‘Het kasteel met de duizend kamers’.

 

Advertenties