Boekenmarkt -s-Hertogenbosch

Het jaar is precies één maand jong en de eerste boeken zijn alweer binnen! Gelukkig ben ik toevallig net jarig geweest en mocht ik me vandaag te buiten gaan op kosten van paps en mams! Maar ik heb me volgens mij aardig weten te beheersen. 😉

20160131_132216

Om te zorgen dat het huis niet uit zijn voegen barst en dat manlief geen hartverzakking krijgt als ik thuis kom houd ik me (meestal) braaf aan een paar regeltjes wanneer ik op boekenjacht ga:

  • Ze moeten in mijn verzameling passen. Voor kinderboeken gaat het dan om Bobbi en de kaboutervertellingen over kabouter Sproetje. Ook boeken waar de naam van onze kids in voorkomt mogen mee;
  • Ik neem een bepaald budget mee. Pinnen is eigenlijk nooit een optie bij een boekenmarkt dus als je verstand je geen halt toeroept doet je portemonnee het; ideaal! ;
  • Onder het mom ‘ik kan het altijd op school gebruiken’ mag ik van bovenstaande regels afwijken; het grote voordeel van juf zijn!

Vandaag was een hele goede dag want regel één was perfect van toepassing: ik vond maar liefst 3 boekjes die nog aan de collectie ontbraken:

Ingeborg Bijlsma & Monica Maas, Bobbi is jarig 20160131_132028

Een super vrolijk en kleurrijk boekje op rijm over Bobbi’s verjaardagsfeest. Erg toepasselijk voor mijn eigen Bobbi-fan die over een aantal weekjes jarig is. Hij krijgt het voor zijn verjaardag van zijn grote broer. Op zo’n dag is dit natuurlijk super betekenisvol om voor te lezen, maar ook om een peuter voor te bereiden op zijn of haar verjaardag is het een fantastisch boek!

 

Ursula Beckert, Sproetjes streken & Sproetje en de talentenjacht 20160131_131928

Prachtig jeugdsentiment! Als meisje van 2 jaar kreeg ik drie boekjes voor mijn verjaardag en ik ben altijd fan gebleven. De verhaaltjes zijn ontzettend knap vertaald uit het Duits, op rijm en prachtig mooi geïllustreerd. Ondanks dat de boekjes dus al zo’n 30 jaar oud zijn blijven ze geweldig om voor te lezen en een genot om naar te kijken! 20160131_131941

Ik begon een tijd geleden al aan een blog over deze boeken dus die hebben jullie nog van me tegoed.

 

Wat kwam ik nog meer tegen?

  • Dick Bruna, Klein duimpje

Een té schattige versie van het welbekende sprookje. Die moest echt mee! (daar hebben we regel 3 dus voor 😉 )

  • Jeroen Aalbers, Borre en de ijscoman & Borre verstopt een olifant

Heel eerlijk, ik ben geen fan van de illustraties in deze boekjes. Maar mijn eigen kleuter is er helemaal weg van een leerzaam zijn de avonturen van Borre zeker. Erg leuk is de letter die op iedere pagina wordt uitgelicht. Heel boeiend voor kinderen die letters willen leren!

  • Tot slot nog een flapjesboek (dit vind echt ieder kind leuk!): Op de bouwplaats. Ook maar weer onder het mom van regel 3, maar stiekem natuurlijk vooral gekocht voor mijn eigen jongens. Vooral de kleinste is al helemaal wild van vrachtauto’s en kranen dus ik weet zeker dat we aan dit boek veel plezier gaan beleven!

20160131_131959    20160131_131906   20160131_132013

Advertenties