Heerlijk lezen in de herfst

Je hebt van die dagen dat alles lekker soepel gaat, je veel tijd hebt om te lezen en er een heleboel prachtig nieuw leesvoer bij komt. Ik hou ervan!

Het weekend van 29 & 30 oktober was zo’n heerlijk leesweekend voor mij.

Allereerst las ik, best een beetje tot mijn spijt, een prachtig YA boek uit: Vuur en As, boek 1: De heerschappij van de maskers. Geschreven door Sabaa Tahir en uitgegeven door Luitingh-Sijthoff . img_20160919_101830Ik moest er even in komen en ik stond er wat sceptisch tegenover omdat ik nog geen YA boek heb gevonden dat me écht wist te grijpen, maar dit boek heeft dat voor elkaar gekregen! Het is dan ook wel een YA boek voor de wat oudere jongeren onder ons want er wordt wat af gemarteld en gemoord. Je moet dus wel tegen een stootje kunnen. Maar tussen alle wreedheid door lees je een prachtig verhaal over vriendschap en moed met een geweldige vleug romantiek. Je zou zo verliefd worden op de mannelijke hoofdpersoon Elias. Dit boek leg ik echt weg met een gevoel van heimwee (echte boekenwurmen weten vast wat ik bedoel ;-)). Gelukkig is deel 2 al uit en ga ik die zeker snel lezen!

Na dit meeslepende YA boek was het tijd voor een spannend jeugdboek: Lockwood &co deel 1;lockwood De schreeuwende wenteltrap. Van dezelfde uitgeverij en geschreven door Jonathan Stroud. Een boek wat al lang op mijn lijstje stond en dat helemaal past bij dit Halloween weekend: De medewerkers van Lockwood & co, een bureau dat op geesten jaagt worden ingehuurd om landgoed Combe Carey Hall geestvrij te maken. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd…Wat mij betreft klinkt dit zeer veelbelovend! Binnenkort kunnen jullie lezen of het boek is wat ik ervan verwachtte.

Naast deze twee boeken, die ik afgelopen maand kreeg en kocht kwamen er zaterdag nog een aantal hele fijne juweeltjes bij in mijn boekenkast. Het was namelijk tijd voor de jaarlijkse boekenmarkt bij de abdij hier net buiten het dorp. Zo dichtbij huis, dat mag ik natuurlijk niet overslaan!

In eerste instantie viel het aanbod me een klein beetje tegen. Zoals jullie al in eerdere posts hebben kunnen lezen stel ik voor mezelf een aantal regels om niet teveel geld uit te geven en een ervan is dat ik alleen nog boeken koop die ik ook daadwerkelijk wil houden. Wat jeugdboeken betreft is dit alles van Tonke Dragt en Paul van Loon en daarnaast echte klassiekers uit de jeugdliteratuur & boeken waarvan ik denk (en hoop) dat mijn jongens ze in de toekomst graag zullen lezen. Het duurde even voordat ik boeken had gevonden waar mijn hart sneller van ging kloppen, maar uiteindelijk vond ik ze, verstopt in een doos onder een tafel nota bene! Hier haalde ik de twee werken van Michael Morpurgo uit en ook nog een schitterende uitgave van De Hobbit. Jullie snappen het al: na deze vondst leek het me handig om álle dozen even af te speuren. En met succes want ook het haast fonkelnieuwe exemplaar van ‘Torak en wolf’ lag ergens onder een tafel op me te wachten.

torakDe tip van de dag is dus: zoeken in alle gaten en hoeken! 😉 Het is echt de moeite waard om goed te snuffelen en niet te snel aan ergens aan voorbij te lopen. Tonke Dragt vond ik tenslotte wél op de tafel tussen de andere kinderboeken en toen ben ik er maar mee opgehouden. Dan blijft er ook nog wat te wensen en speuren over voor de volgende keer. 😉

Bij thuiskomst lag er ook nog een ge-wel-dig pakketje in de brievenbus voor een review! Echt een product waar ik fan van was zodra ik ervan hoorde. Binnenkort lees je er natuurlijk alles over op mijn blog 🙂 .

 

 

Advertenties