Feest: Nijntje 60 jaar!

Het zal de echte kinderboekenliefhebber vast niet ontgaan zijn: Nijntje, de grote heldin uit de prachtige boekjes van Dick Bruna, is dit jaar maar liefst 60 jaar geworden! Alle reden dus voor een feestje!Nijn

Ter ere van Nijn haar 60ste verjaardag is er door boekhandel Bruna een leuke actie op touw gezet. Twaalf dagen lang kon er via de Facebook pagina van Bruna worden mee gerijmd voor ‘het grote Nijntje fanboek’. De twaalf leukste versjes zijn uitgekozen en vanaf zaterdag 20 juni 2015 te bewonderen op de tentoonstelling ‘Feest!’ in het Centraal museum in Utrecht.


Opgegroeid met Nijntje en nog bijna dagelijks genietend van haar avonturen samen met mijn kids kon ik het natuurlijk niet laten ook een poging te wagen. De eerste twee regels zijn door Bruna geschreven, ik vulde de laatste twee aan:

Van harte lieve Nijntje pluis

voor jou een mooi cadeau

als dank voor 60 jaar plezier

van harte hoor, chapeau!

Rijmen is altijd een liefhebberij van me geweest. Als kind schreef ik al schriftjes vol met gedichten en ook nu nog moet de familie er met de feestdagen ieder jaar weer aan geloven. Ik deed dus vooral mee voor de lol, maar tot mijn grote verrassing werd mijn rijmpje uitgekozen en sta ik dus nu (compleet met foto; of dat zo leuk is weet ik niet… 😉 ) in het grote fanboek en kun je mijn rijm samen met de andere inzendingen in Utrecht gaan bewonderen. Ontzettend leuk natuurlijk en een hele eer!

Het meest leuke is nog dat ik samen met mijn gezin de officiële opening van de tentoonstelling mocht bijwonen én een mini exemplaar van het fanboek in ontvangst mocht nemen. Dit krijgt natuurlijk een ereplaats hier in huis!

Boek1                  boek2


Lees hier het verslag van de opening

Lees hier alles over de tentoonstelling

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s