Nijntje 60 jaar; de tentoonstelling

Nijntje9

Naast het bijwonen van de opening viel ons ook nog de eer te beurt om als een van de eersten de prachtige tentoonstelling van Nijntje te gaan bekijken in het Centraal museum.

De tentoonstelling heet ‘Feest’ en doet zijn naam zeker eer aan! Wat een feest om hier rond te mogen lopen! Een feest van herkenning voor zowel kinderen als volwassenen  en voor mijn kinderen ook één grote, feestelijke ontdekkingsreis. Ze kwamen werkelijk ogen en oren tekort, zoveel was er te zien en te beleven. Vooral de jongste vloog als een ongeleid projectiel van zaal naar zaal, vol verwondering over al dat moois.

Een kleine greep uit de indrukwekkende tentoonstelling:

De vriendjes van Nijn bewonderen!  Nijntje5

In de tentoonstelling zijn grote aankleed-poppen aanwezig waarbij de kinderen de kleding van Nijns vriendjes kunnen versieren d.m.v. lapjes stof met klittenband om er zo echte feestkleding van te maken, erg leuk!

Nijntje6

Op meerdere plaatsen in de tentoonstelling vind je reuzen-boeken van Dick Bruna. Leuk om op te klimmen! (als je daar al groot genoeg voor bent tenminste 😉 )

Nijntje7  Rara, wat zit er in het cadeau??

Nijntje8

Een reuzentaart waar de kids in kunnen kruipen!

Nijntje10       schaduwspel

Boeken mogen uiteraard niet ontbreken!           Prachtig schaduwspel voor de kids!

Toen het voor ons tijd werd om naar huis te gaan waren we eigenlijk nog lang niet klaar. Zo is er nog een prachtig bos waar de kinderen verstoppertje kunnen spelen met Nijntje en haar vriendjes, worden er verhaaltjes voorgelezen, zijn er luisterboeken en kan er getekend, gekleurd en geknutseld worden. Uren plezier dus voor de hele familie!

Mijn mening

Uit bovenstaand stuk blijkt vast wel dat ik onwijs enthousiast ben over deze geweldige interactieve familietentoonstelling. Werkelijk aan alles is gedacht en de vormgeving is fenomenaal! Naast alle uitnodigende, super leuke activiteiten voor de kleintjes is er ook voor volwassenen meer dan genoeg te zien. Er zijn verschillende vitrines ingericht met bijvoorbeeld beelden en er zijn wanden te vinden waarop allerlei informatie is weergegeven over Dick Bruna en Nijntje.

De hele familie kan zich op deze tentoonstelling dus zeker weten uren vermaken. Een prachtig uitje voor een druilerige zondag of voor de zomervakantie. Succes gegarandeerd! Het zou zomaar kunnen dat wij nog een keer terug gaan want deze Nijntje-fan was nog lang niet uit gekeken. 😉

Nijntje11


tekst en foto’s: Lezen met kids

Update november 2015: de tentoonstelling is inmiddels gesloten. Maar binnenkort opent het nieuwe Nijntje museum haar deuren! Ook hierover ga ik uiteraard berichten op mijn blog dus blijf volgen als je net zo benieuwd bent als ik…


 

   

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s