Terug van weggeweest; de Lemniscaatkrant

Misschien dat sommige van jullie ‘m nog kennen: de Lemniscaatkrant. Jarenlang dé Jeugdboekenkrant van Nederland, maar helaas in 2011 ter ziele gegaan.

img_0477

Ontzettend jammer natuurlijk. Maar gelukkig werd die mening door velen en ook door de uitgeverij zelf gedeeld want met ingang van dit jaar is de krant weer helemaal terug! Met een nieuwe redactie, in een nieuw jasje en weer boordevol nieuws, weetjes en interviews uit de wereld van de jeugd- en Young Adult literatuur..

Van het nul-nummer (dat je gratis kunt aanvragen!) werd ik heel blij!

Mijn favoriete items zijn toch altijd wel interviews en boekentips. En met (goede!) tips staat de Lemniscaatkrant bomvol! In dit nummer kwam ik o.a. het boek ‘De lovebus’ tegen, een jeugdthriller geschreven door Tjibbe Veldkamp. Die staat dus inmiddels op mijn ‘Want’-lijstje! En ook ‘Vermist‘van Helen Vreeswijk en ‘Borealis‘, geschreven door Marloes Morshuis lijken me heel gaaf. (‘Borealis’ ligt trouwens al op mijn te-lezen stapeltje dus die zien jullie binnenkort nog voorbij komen!).

Er is een leuk interview te lezen met auteur Anna Woltz over onder andere haar nieuwste boek ‘Alaska‘ en Anke de Vries koos een zin uit haar boek ‘Blauwe plekken’ uit voor de rubriek ‘De mooiste zin’. Verder zijn ook Rindert Kromhout en Tim Hofman het hemd van het lijf gevraagd, is er een puzzel waarbij mooie prijzen te winnen zijn én vind je op de achterzijde fijne kortingsbonnen voor de nieuwste boeken.

Een echt feestje dus, de Lemniscaatkrant.Voor maar €9,50 valt ie vier keer per jaar bij je op de mat en ik ontdekte ook nog het super gave boek-abonnement: voor €19,50 per jaar krijg je dan vier nummers van de krant én vier keer een boek! Hoe leuk is dat?! Ik heb nog geen abonnement afgesloten, maar dat boek-abonnement blijft maar door mijn hoofd spoken…;-)


Meer weten over de Lemniscaatkrant? Klik dan hier.

 

Advertenties